Turnaje minižáků v kategoriích U9-U11 se v sobotu 26. května v hale pražské Astry zúčastnila také trojice proseckých hráčů: Ondra Dlouhý a Tomáš a Lucinka Paterovi. V konkurenci 80 hráčů z řady oddílů si Tomášek připsal další pěkný výsledek, když zvítězil ve své kategorii chlapců do 9 let.

Kompletní výsledky: web pořadatele (login i heslo: host)

Astra zvolila online systém přihlašování a vinou omezení počtu hráčů se mnoho našich zájemců vůbec nedostalo do soutěže, což je velká škoda. Minižáci jsou totiž tradičně velkým a dobře zorganizovaným turnajem pro nejmenší. Z našich tří zástupců jediná dívka, Lucinka, byla nejmladší účastnicí a ve své skupině U9 sehrála tři zápasy – postupně podlehla Duškové, Kobylákové a Komínkové. Ondra ve skupině U11 na tři sety podlehl Valtovi, na dva prohrál s Vraštiakem a naopak ve dvou setech zvítězil nad Čihákem. Třetí místo ale nestačilo na postup do pavouka.

Tomáš si v pětičlenné skupině postupně poradil s Bumbálkem, bratry Balínovými i Motejlem a suverénně si tak zajistil postup do pavouka. V něm přehrál v semifinálovém duelu Hrubce a ve finále porazil také Ryšavého. Vítězství je pro Toma dalším pěkným turnajovým úspěchem a zároveň povzbuzením do dalšího tréninku: v úderové technice i pohybu má totiž určitě ještě na čem pracovat…