Ve dnech 11.-14. září hostily polské Suwalki mistrovství Evropy nejmladší věkové kategorie do 15 let. V českém výběru vedeném trenéry Pavlem Maňáskem a Romanou Loskotovou nechyběli ani prosečtí hráči, Agáta Maixnerová, Daniel Nachtman a Marek Nechvátal. Velký zážitek a inspirace do další práce pro naše mladé naděje!

výsledky online

Agi s Danem byli nominováni do smíšené čtyřhry, na kterou se společně intenzivně připravují, a šlo tak o velkou odměnu za jejich práci během uplynulých měsíců. Dále se dočkal nominace Dan s Markem společně na čtyřhru chlapců a Marek jako druhý singlista také na dvouhru.

Jako první z našich se dostal do hry právě Marek, který i přes bojovný výkon podlehl nasazenému hráči z Anglie Yixiang Hou 11:21 a 15:21. V deblu s Danem ale prošli přes lotyšský pár Jaunslavietis-Karpats v pohodě ve dvou setech.

Druhý hrací den otevřeli Agi s Danem úspěšným mixem proti páru Gurschler-Rebesco, který přehráli 21:10 a 21:15. Ve druhém kole už tahali za kratší konec proti ukrajinské dvojici Belinskyi-Ryshtovska, mohou tak být spokojeni s umístěním mezi 32 nejlepšími páry Evropy.

Stejně pak dopadlo i deblové snažení kluků, když podlehli francouzské dvojici Brogere-Phan 19:21 a 10:21.

Jsme hrdí, že další hráči našeho oddílu mohli reprezentovat Česko na vrcholném turnaji. Vážíme si úsilí, které dávají do svého tréninku, hodin, peněz a energie obětovaných na mezinárodní turnaje, domácí turnaje i každodenní dřinu. Všichni jsou členy Sportovního centra mládeže Praha a využívají podpory Českého badmintonového svazu, samozřejmě nelze zapomenout na obětavost rodin a lidí, kteří se podílejí na jejich sportování. Držme jim palce, ať na sobě dále pracují a míří s chutí vstříc dalším vrcholům badmintonové kariéry.